Copy Centar - kuća digitalnih kopija

Kolor otisci i skeniranje do A3 formata


Izrada otisaka u punom koloru predstavlja našu najznačajniju uslugu. Korišćenjem vrhunskog papira za digitalnu lasersku štampu, stalnim redovnim održavanjem uz originalni toner i redovnu kolor kalibraciju profesionalnim uređajima, obezbeđujemo konstantan, vrhunski kvalitet otisaka. Ukupna usluga izrade kolor otiska predstavlja zbir cene otiska i dodatka za štampu odnosno dodatka za očitavanje originala. Ponuda standardnih papira sastoji se od selekcije Mondi Color Copy papira, napravljenih upravo za primenu u digitalnoj štampi, Burgo Experia silk i gloss papira koji podsećaju na kunstdruk, Navigator Digital serije papira i odabraen selekcije ekskluzivnih Fashion papira.. Svi papiri ove serije poseduju FSC  i EU Ecolabel sertifikate. Za veće poslove obratite nam se upitom na veleprodaja@copycentar.rs.                                                                         


Tehničke karakteristike otiska

Formati papira na kojima izrađujemo kolor otiske su A4 (210×297mm), A4W (A3 (420×297mm), A3SR (320×450 mm) i A3W (330×480 mm) odnosno (330×487 mm). Svaki od papira u ponudi imamo u jednom ili dva formata. Gramatura papira u ponudi su od 80g do 350g.

Margine za kolor aparate su podešene na 4mm (ulazna) odnosno 2mm za ostale ivice. Margine predstavljaju ivične delove lista na kojima nije moguće štampati, zbog samih tehničkih karakteristika aparata. Prilikom štampanja moguće je skaliranje na maksimalno raspoloživ format. 

Tolerancija to jest dozvoljeno odstupanje kod standardnih kolor aparata iznosi +/-2mm. Aparati za digitalnu štampu koje posedujemo garantuju apsolutno poklapanje (digitalne prese za uslugu veleprodaje dostupne i u maloprodaji na lokacijama Belvil i Metropol).

Kolor skeniranje radimo do A3 formata, sa maksimalnom rezolucijom od 600ppi.

Uvećanje / umanjenje pri izradi fotokopija se kreće u rasponu 25-400%, s tim što su maksimalne dimenzije originala koji se očitava maksimum A3 formata. 

VAŽNO: Za izradu otisaka koristimo ISKLJUČIVO naš papir odnosno ostale medije - ne pružamo uslugu izrade otisaka na donetom papiru.

AGFA Synaps - nešto sasvim posebno

Vrhunski papiri u našoj ponudi su nešto na šta smo ponosni. Ali, šta ako želite nešto posebno? Synaps serija je plastični substrat - zamena za papir. Glatkoća površine ovog substrata omogućava da otisak izgleda mnogo bolje nego na bilo kom papiru - na primer, vizit kartice izrađene na njemu deluju za klasu bolje nego na drugim papirima. Cenovnici, pićovnici, jelovnici... koji se izrade na ovom papiru ne moraju biti plastificirani, a mogu se oprati ako se zaprljaju. Ovaj substrat je teško zgužvati i oštetiti. Otporan je na atmosferske uticaje, pa je idealan i za primenu u poljoprivredi za označavanje biljaka

Kunstdruk vs papiri za digitalnu štampu

Kunstdruk je visokokvalitetan premazani papir, u mat ili sjaj varijanti, namenjen izradi ofset otisaka. Papiri za digitalnu štampu poseduju slične karakteristike, uz nekoliko bitnih razlika. Color Copy, Experia i Navigator Digital papiri izvanredno podnose visoke temperature (preko 150 stepeni celzijusa) koje su neophodne za rad digitalnih presa koje rade sa tonerom u prahu. Kunstdruk papiri kao glavnu odliku imaju dobro upijanje i brzo sušenje tečne boje, koje za rad digitalnih presa nema značaj, ali lako "zatalasaju" pri visokoj temperaturi. Zbog toga mi standardno koristimo i preporučujemo samo papire za digitalnu štampu, na kojima je  otisak digitalnih presa osetno kvalitetniji. U ponudi imamo papire koji izgledom podesćaju na kunstdruk, za one koji žele taj izgled.

Ova usluga je dostupna na svim lokacijama. Na lokaciji Dimitrijala ne pružamo usluge fotokopiranja.
Za potrebe fotokopiranja originale morate doneti u neku od naših maloprodaja, gde će Vam se na licu mesta uraditi procena cene fotokopiranja. Originale u elektronskoj formi možete poslati mejlom, doneti na USB flash disku, ili poslati preko nekog cloud servisa.
Najbolje je da donesete potpuno pripremljen PDF dokument. Posedujemo mogućnost otvaranja i štampanja većine rasterskih formata, uključujući i PSD. Vaši dokumenta mogu biti u CDR ili u bilo kom od formata MS Office paketa.

Izrada nalepnica (stikera)

Ako Vam je potrebno označavanje proizvoda nalepnicom koju lepite na teglu, flašu, bocu i slično, ne morate tražiti dalje. U ponudi imamo PET nalepnice u varijantama bela sjaj, bela mat, transparentna sjaj i transparentna mat od proizvođača UPM. Takođe, tu je i UPM papirna premazana nalepnica, koja podseća na svima dobro poznati muflon, uz vrhunski kvalite koji UPM fabrika isporučuje. Uz uslugu ricovanja na vrrhunskom tangencijalnom kateru, naše nalepnice će biti savršene za sve Vaše proizvode.

Potrebni su Vam stikeri za označavanje raznih proizvoda? Na pravom ste mestu. Ista ponuda medija kao i za označavanje proizvoda, uz identično ricovanje, omogućava da svaki Vaš proizvod dobije odgovarajući stiker.

Nalepnice mogu biti kružne, kvadratne, ili bilo kog oblika koji poželite. Za razliku od nalepnica na ploteru, ovako izražene nelapnice možete dobiti veoma brzo i u malom tiražu. Moguć je i ispis zlatnom bojom po potrebi, ali i dodatna plastifikacija po želji.

Deset meseci kasnije, nabavili smo prvi kolor laser fotokopir aparat, koji je radio za to vreme fantastičnih 10 kolor otisaka u minutu. Mogao je da se kalibriše, i to automatski, a otisak je izgledao sjajno. Komšija je bio prezadovoljan kopijama, ali je i dalje svaki dan pitao za štampu. Konačno smo nabavili i stvarčicu čudnog imena: EFI Fiery Post Script RIP server, koja je omogućavala da naš brzi i kvalitetni kolor laser postane i printer! Odmah nakon instalacije, pozvali smo Komšiju da donese neki fajl. Stigla je disketa, ubacili smo je i otvorili JPEG sliku, pritisnuli PRINT i... čekali.. čekali... pa smo još malo čekali... Nakon nešto preko dvadeset minuta, iz aparata je počeo da izlazi otisak! Izgledao je savršeno. Sav ponosan na našu prvu kolor štampu, lično sam pokazao štampu Komšiji, uz rečenicu kako je ovaj kvalitet vredan čekanja. Komšija je pogledao papir, blago zatresao glavom i rekao kako je sve u redu, izuzev jedne sitnice - odštampali smo pogrešan fajl..." - Nikola Šepecan, vlasnik


TC SREMSKA
Maršala Birjuzova 2-4, Beograd
pon-pet 8:00-20:00
ned 12:00-20:00
pošaljite mejl

BELVIL
Đorđa Stanojevića 11g, Novi Beograd
pon-pet 8:00-20:00
sub 10:00-18:00
pošaljite mejl

DIMITRIJALA
Dimitrija Tucovića 42, Beograd
pon-pet 9:00-17:00
zatvoreno vikendom

  Copy Centar 2015. Sva prava zadržana.
  PIB:101032007 MB:07447493
Žiro račun: 170-30038233000-66